loading...
انجمن اولیا دبستان یاس مطهر
آخرین ارسال های انجمن
میرشفیعی بازدید : 81 جمعه 01 آذر 1392 نظرات (0)


پژوهش‌گر و استاد دانشگاه تاکید کرد:

ضرورت آموزش کودکان پیش از دوره دبستان


یک پژوهش‌گر و استاد دانشگاه در نشست تخصصی ترویج کتاب‌خوانی بر ضرورت آموزش‌های لازم به کودکان پیش از ورود به دبستان تاکید کرد.


به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، فرخنده مفیدی در این نشست که با موضوع "کتاب، بازی‌ها و خواندن" در کتاب‌خانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد با بیان این موضوع گفت: با توجه به این‌که بیشترین رشد مغزی افراد از نظر کمیت در دوران خردسالی و پیش از ورود به دبستان صورت می‌گیرد توجه ویژه به آموزش آن‌ها در این دوره از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: از هر جنبه‌ای به این موضوع نگاه کنیم اهمیت و فواید مثبت این امر را خواهیم دید به طور مثال اگر بخواهیم توجیه اقتصادی داشته باشیم در جوامع توسعه یافته به تجربه ثابت شده اگر هزینه‌ای در بحث آموزش پیش از دبستان کودکان و یا تولید محتوا برای آن‌ها صرف شود ضمن تاثیر مثبت در عملکرد تحصیلی با هزینه بسیار کمتری نیز در دوره‌های بعدی آموزش روبه‌رو خواهیم شد.
مفیدی هم‌چنین یادآور شد: در بحث اجتماعی نیز پژوهش‌های انجام گرفته نشان از منش، شخصیت و رفتارهای مطلوب کودکانی دارد که آموزش‌های پیش از دبستان را دیده‌اند.
مدیر گروه آموزش دانشگاه علامه طباطبایی خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم زمینه‌های مناسب برای پرورش یک شهروند خوب را فراهم کنیم رسالت خود را انجام داده‌ایم و برای این مهم باید برای آموزش افراد در دوران خردسالی و کودکی برنامه‌ریزی داشته باشیم.
وی افزود: خوشبختانه امروز نگرش‌ها در جامعه به سمت کودک محوری است بنابراین باید تلاش کنیم محتوای مناسب برای رشد و پرورش کودکان فراهم کنیم.

میرشفیعی بازدید : 101 جمعه 01 آذر 1392 نظرات (0)


۳ کلاس در پایتخت با تبلت کار می‌کنند
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش با اشاره به عملکرد موفق آموزش و پرورش در هوشمندسازی مدارس گفت: در حال حاضر به ازای هر ۵ دانش آموز یک رایانه در مدارس کشور و کار ۳ کلاس با تبلت در پایتخت وجود دارد

خبرنامه 
یوسف نوری ، در پاسخ به این سوال که چه میزان رایانه در مدارس کشور وجود دارد؟ گفت: در حال حاضر روند هوشمندسازی مدارس بسیار خوب است و به ازای هر ۵ دانش آموز یک رایانه در مدارس کشور وجوددارد.
وی افزود: یکی از مشکلات ما در بحث هوشمندسازی، توانمندسازی نیروی انسانی است که با توجه به تجهیز نسبتاً خوب مدارس به وسایل هوشمند، باید از این به بعد روی توانمندسازی معلمان برای تدریس هوشمند کار کرد. البته توانمندسازی معلمان نیز در سال ۹۰ و ۹۱ خوب بود، اما در سال ۹۲ با توجه به تخصیص اندک بودجه، ضرب آهنگ توانمندسازی کند شد.
هوشمندسازی مدارس باید تناسب با توانمندسازی نیروی انسانی داشته باشد
نوری درباره اینکه روند هوشمندسازی مدارس در گام نخست با مشکلاتی همراه است و بسیاری از معلمان و والدین از این روند هوشمندسازی گلایه دارند، ادامه داد: هوشمندسازی باید تناسب با توانمندسازی نیروی انسانی داشته باشد. در حال حاضر مدارسی در کشور وجود دارد که سیستم و تجهیزات دارند، اما معلم و دانش آموز هنوز یاد نگرفته اند که با این تجهیزات چگونه کار کنند. من ادعا نمی‌کنم که به صورت کامل هوشمند شده ایم، اما به تناسب اعتبار و زمان لازم، روند خوبی داشته ایم.

میرشفیعی بازدید : 78 سه شنبه 28 آبان 1392 نظرات (0)

جشن اهدای کتاب در مدارس شهر تهران


جشن اهدای کتاب همزمان با هفته کتاب در مدارس شهر تهران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، جشن اهدای کتاب با رویکرد و هدف غنی‌تر کردن کتاب خانه‌های مدارس و تجهیز کتاب‌خانه‌های کلاسی و آموزشگاهی، به اشتراک گذاشتن کتاب‌های مناسب و مفید دانش‌آموزان و اولیاء و مربیان با یکدیگر و افزایش میزان مشارکت دانش‌آموزان و اولیاء مدرسه در امر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخانه برگزار خواهد شد.

 

میرشفیعی بازدید : 73 سه شنبه 28 آبان 1392 نظرات (0)

واگذاري313 بخاري برقي تابشي به مدارس استان تهران


مديركل نوسازي  و تجهیز مدارس استان تهران از واگذاري313 بخاري برقي تابشي به مدارس استان خبر داد 


به گزارش خبرگزاری مهر، علي نبيانˈ افزود: از محل اعتبارات سازمان نوسازي مدارس كشور 313 بخاري برقي تابشي به استان تهران واگذار شده است.

وي ادامه داد: 50 درصد اين بخاري ها در شهر تهران و 50 درصد ديگر اين بخاري هاي در مدارس شهرستان هاي استان تهران در حال واگذاري است.


میرشفیعی بازدید : 56 سه شنبه 28 آبان 1392 نظرات (0)

تالیف کتاب های چهارم و هشتم آغاز شد


معاون پژوهشي وزير آموزش وپرورش از در دستور كار قرار گرفتن كار تاليف كتاب هاي درسي دو پايه چهارم ابتدايي و هشتم متوسطه در سال آينده خبر داد .

به گزارش خبرگزاری مهر،  حجت الاسلام و المسلمين محي الدين بهرام محمديان با بیان این مطلب گفت: همزمان با تاليف  كتاب هاي درسي اين دو پايه ، كار توليد  محتوا، بسته هاي آموزشي و راهنماي معلم  نيز انجام خواهد شد .

.

میرشفیعی بازدید : 58 دوشنبه 27 آبان 1392 نظرات (0)

روانشناسی- والدین

در گذشته‌ای نه‌ چندان دور، هر وقت صحبت از نگهداری و مراقبت و تعلیم و تربیت کودک، به میان می‌آمد، نگاه‌ها به سوی مادر می‌چرخید. پدران، به رسم قدیم، هیچ‌وقت پوشک نوزاد را عوض نمی‌کردند، به آن‌ها غذا نمی‌دادند و هنگام تجربه اولین قدم‌ها، دست‌شان را نمی‌گرفتند. پدر، فقط نان‌آور خانواده بود؛ موجودی مقتدر و دور از دسترس که فقط حرف‌های مهم می‌زد و در مورد مسایل جزیی و بی‌اهمیتی مثل تربیت و مراقبت از فرزندان، هیچ نقشی نداشت، اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تاثیر پدر بر فرزند، بسیار عمیق‌تر و ماندگارتر از آنی است که تاکنون، فکر می‌کرده‌اند. زندگی فرزندان ما، تحت تاثیر حضور موثر و گرم پدرانی که برای کودک خود، ارزش قایل می‌شوند و به آن‌ها عشق و علاقه می‌‌ورزند، با آرامش و تعادل، همراه است.


تاثیر پدر بر رشد و پیشرفت هوش فرزندان
براساس تحقیقات علمی، ژنتیک، یکی از عوامل مهم میزان هوش در کودکان است؛ با این همه، تاثیر محیط را بر رشد و افزایش هوش، نمی‌توان نادیده گرفت.
پدر، نه ‌تنها با رفتار خود، بلکه با واکنش خود نسبت به محیط اطراف، سبب افزایش هوش فرزند می‌‌شود. رفتارهای مردانه پدر، در بخشیدن جسارت برای کشف دنیای اطراف از طرف کودکان، همچنین دادن استقلال و قدرت عمل بیش‌تر به آنان، به نسبت مادران، یکی از دلایل مهم بالا رفتن هوش اجتماعی کودکان است.

تاثیر پدر در رشد فیزیکی و جنسی
دنیای پسرها و دخترها، متفاوت است. پسرها، فعال و جنگ‌جو و دخترها، بیش‌تر، طالب صحبت کردن و توجه کردن هستند. این تفاوت، در نوع بازی هر دو جنس، قابل مشاهده است. هرچند بعضی از این رفتارها، از بدو تولد، با کودکان همراه است، ولی آن‌ها، بعضی دیگر را با نگاه کردن و تاثیر پذیرفتن از والدین، یاد می‌گیرند.
اگر فرزند ما پسر باشد، باید بدانیم که او در آینده، رفتارهای ما را برای مرد بودن تقلید خواهد کرد. تحقیقات نشان داده پدرانی که درباره مسایل مربوط به پسر خود، نقش موثری ایفا نمی‌کنند، پسران‌شان درآینده، حالات مردانه و مقتدرانه کم تری خواهند داشت. این تاثیر، مختص پسران نیست. باید بدانیم که فرزند دختر هم به دقت، پدر خود را زیر نظر دارد. حضور پدری فعال و موثر در اتفاقات و تصمیمات زندگی فرزند، به او، تصویری از دنیای مردانه و شخصیت آنان می‌دهد و این نقش می‌تواند درآینده، الگوی آنان از جنس مخالف خود باشد.


میرشفیعی بازدید : 56 دوشنبه 27 آبان 1392 نظرات (0)


الهه حسن پور در گفت و گو با خبرنگار آموزش و پرورش پانا درباره تدابیر پیشگیری از موارد غیربهداشتی در مدارس، گفت: ما یک برنامه اجرایی برای مبارزه با پدیکولوز سر دانش آموزان در مدارس داریم که با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می شود.
وی افزود: هدف از برگزاری این برنامه، پیشگیری و کنترل آلودگی است اما اهداف تخصصی آن ارتقا آگاهی دانش آموزان، مربیان بهداشت، والدین و کارشناسان مرکز بهداشت و درمان و بهورزانی که در روستاها کمک به رفع آلودگی می کنند، است.
رئیس دفتر سلامت شهرستان های استان تهران با اشاره به 2 بحث ادامه داد: غربالگری، بیماریابی و درمان در وهله نخست، و آموزش در وهله دوم از بحث های مورد بررسی در اجرای این برنامه است.
وی عنوان کرد: در بحث نخست، موارد آلوده با معاینه شناسایی شده و سپس دانش آموز به همراه اولیای خود به مرکز بهداشت و درمان می روند. اما در بحث دوم چند محور زیر وجود دارد.
حسن پور با بیان این محورها تصریح کرد: آموزش و توجیه کارشناسان مراکز، آموزش و توجیه مربیان سلامت، آموزش کادر مدرسه برای همکاری لازم و آموزش والدین دانش آموزان در تکمیل آن با ارایه بروشور و جزوه از محورهای بحث در برگزاری برنامه است.

میرشفیعی بازدید : 40 یکشنبه 26 آبان 1392 نظرات (0)

 

معرفی کتاب

دانش آموزان دبیرستان مبتکران که پس از یادگیری «خلاقیت و نگارش» داستان نویس شده‌اند، گزیده‌ای از داستانک‌های خود را در کتابی با عنوان «رد پای بادبادک» منتشر کردند.

(رد پای بادبادک) نخستین و تنها نمونه از کتاب‌هایی است که توسط نویسندگان نوجوان دبیرستانی منتشر و روانه بازار کتاب شده است.

اگر چه در برخی از داستانک‌ها از منظر فرم و ساختار ضعف‌هایی به چشم می‌خورد، اما مضامین نهفته در آنها و نگاه طنز آمیز این نویسندگان دانش آموز به مضامین  «عشق»، «زندگی و مرگ»، «اسارت»، «دفاع مقدس»، «پیری»، «طبیعت» ، «آپارتمان نشینی» و موارد دیگر  به جذابیت‌های این مجموعه افزوده است.

ویژگی مهمی‌که باعث تمایز این اثر از دیگر نوشته‌ها می‌شود، این است که داستانک‌های این کتاب حاصل آموزش و دانشی است که این نوجوانان در دبیرستان و در کلاس متفاوتی به نام خلاقیت و نگارش کسب کرده‌اند. کلاسی که عطا پناهی، نویسنده و معاون فرهنگی مدرسه مبتکران، طرح درس آن را تدوین و برای مقطع متوسطه پیشنهاد داده و کتابی نیز به چاپ رسانده که اکنون مشغول به تدریس آن است.

میرشفیعی بازدید : 45 یکشنبه 26 آبان 1392 نظرات (0)

 معاون دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش با اعلام حذف واحد بوفه از مدارس کشور و جایگزینی پایگاههای تغذیه سالم گفت: فروشندگان پایگاههای تغذیه باید کارت سلامت خود را از پس از معاینه پزشکی از شبکه‌های درمانی گرفته و آن را به مدیر مدرسه ارائه دهند تا مجوز فعالیت آنها صادر شود.



به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، محمد چینیان با بیان این مطلب گفت: حذف واحد بوفه از داخل مدارس کشور به این دلیل است که در بوفه ها همه اقلام خوراکی حتی آنها که برای سلامتی دانش آموزان چندان توصیه نمی شود، به فروش می رسد. به همین دلیل واحدهای بوفه مدارس جای خود را به پایگاههای تغذیه سالم در مدارس می دهد.

وی افزود: همچنین از این به بعد تمام متصدیان پایگاه های تغذیه سالم باید کارت سلامت خود را پس از معاینه پزشکی از شبکه های درمانی دریافت کرده و آن را به مدیر مدرسه ارائه می دهند.چینیان با بیان اینکه مدت اعتبار این کارت ها یکساله است، تصریح کرد: متصدیان پایگاه های تغذیه سالم علاوه بر دریافت کارت سلامت باید دوره های ضمن خدمت مواد غذایی را نیز بگذرانند و از سوی دیگر باید تمام دستورالعملهای پایگاههای تغذیه سالم در این پایگاهها نصب شود.

وی درباره وضعیت این پایگاه ها در صورت تخلف در فروش اقلام خوراکی ناسالم به دانش آموزان توضیح داد: در صورت مشاهده این موارد متصدی پایگاه تغییر خواهد کرد. البته آموزش و پرورش نظارت دوره ای خود را دارد، اما والدین نیز باید نظارت کاملی داشته و در صورت وجود تخلف آن را به ما گزارش دهند تا ما در جریان فعالیت تک تک مدارس باشیم.

به گفته این مقام مسوول در آموزش و پرورش، در دستورالعمل پایگاههای تغذیه سالم به سه نکته کد قوانین، بهداشت محیط و متصدی فروش توجه ویژه شده است که باید این دستورالعمل ها مورد توجه مدیران مدارس قرار گیرد. چینیان اما به والدین توصیه کرد: بهترین تغذیه دانش اموز صبحانه و لقمه سالم والدین است و بهتر است که تغذیه دانش آموزان از منزل تهیه و در اختیار آنها قرار گیرد.



میرشفیعی بازدید : 75 شنبه 18 آبان 1392 نظرات (0)




تازه وارد مهمانی شده اید که کوچولوی تان شروع می کند از سر و کله میزبان بالا رفتن. یک جا بند نمی شود و مدام وسط حرف دیگران می پرد. یکی از مهمانان به کنایه به شما می گوید باید فرزندتان را نزد روانپزشک ببرید چون احتمالاً بیش فعال است. اما آیا واقعاً فرزند شما چنین مشکلی دارد یا این تنها یک ویژگی رفتاری است که در اصطلاح به آن شیطنت گفته می شود. حالا وقت آن است که نگاه دقیق تری به این مشکل بیندازید تا از سوءتفاهم درباره فرزندتان پیشگیری کنید.  

 بیش فعالی چیست؟

این اختلال یکی از اختلالات شایع و در عین حال با تشخیص سخت برای پزشکان است. اختلال بیش فعالی بیماری پیچیده ای است و اغلب تشخیص داده نمی شود. درباره کودکی که با چنین اختلالی تشخیص داده می شود ۳ علامت را نباید از یاد ببرید که شامل پرتحرکی، کمبود توجه و تمرکز و در نهایت اعمال تکانه ای (کارهای ناگهانی و غیرقابل پیش بینی) است. 

در همین رابطه: 

چرا نظم و انضباط (برای کودکان)اهمیت دارد؟

زمانی که پزشک بتواند جزئیات لازم را از والدین و مدرسه به دست آورد می توان معیارهای لازم را در نظر گرفت. علائم اختلال بیش فعالی ـ کم توجهی باید در بیشتر از یک مکان دیده شود مثلاً خانه و مدرسه و البته اینکه برای چند ماه این علائم بروز کند. داشتن ۶ علامت یا بیشتر از علائم اختلال کم توجهی یا بیش فعالی که باید دست کم ۶ ماه وجود داشته باشد تا بتوان گفت کودک بیش فعال است.

علائم بیش فعالی

تعدادی از علائم مربوط به بیش فعالی و اختلال توجه و تمرکز شامل موارد زیر است:

ـ کودک غالباً با دست هایش بازی می کند و در جایش می لولد.

ـ کودک معمولاً کلاس را ترک می کند.

ـ غالباً می دود یا می پرد.

ـ اغلب بازی یا فعالیت هایش پر سروصداست.

ـ به نظر می رسد کودک همیشه در حال حرکت است.

ـ زیاد صحبت می کند.

ـ از توجه به جزئیات ناتوان است.

ـ اغلب قادر به پیگیری دستوران یا اتمام کارها نیست.

ـ اغلب وسایل خود را گم می کند.

ممکن است کودک شما بیش فعال باشد

برای کودکی با اختلال بیش فعالی ـ کم توجهی انجام برخی رفتارها ممکن است سخت تر باشد. حال بهتر است این سوال ها را از خودتان بپرسید:

ـ آیا زمانی که از کودک تان می خواهید کاری انجام دهد مشکلی در شنیدن دارد؟

ـ آیا او نسبت به دیگر کودکان سریع تر هیجان زده می شود؟

ـ آیا خانه شما در زمان غذا خوردن، به خواب رفتن، شستن دندان ها و دیگر کارها به میدان جنگ بدل می شود؟

ـ آیا معلم شما نسبت به رفتار کودک شما در مدرسه نگران است.

ـ و زود تمرکزش را از دست می دهد و فراموش کار است؟



تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    نظر شما در مورد هوشمند شدن تخته کلاسی با در نظر گرفتن هزینه های آن چیست
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 21
  • کل نظرات : 4
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 12
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 32
  • بازدید امروز : 5
  • باردید دیروز : 33
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 50
  • بازدید ماه : 89
  • بازدید سال : 741
  • بازدید کلی : 6,060